Paskelbta

Sausainiai su šokoladu ir riešutais

Labai skanūs sausainiai.

Ingredientai:

  • 110 g minkšto sviesto
  • 75 g balto cukraus
  • 75 g rudo cukraus
  • 1 vidutinis kiaušinis
  • 1/2 šaukštelio vanilės ekstrakto
  • 140 g miltų
  • 1/2 šaukštelio kepimo miltelių
  • žiupsnelis druskos
  • 100 g pieniško šokolado gabaliukų
  • 50 g balto šokolado gabaliukų
  • 50 g smulkintų riešutų

Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių. Kepimo popieriumi išklokite dvi skardas. Dubenyje iki purumo išsukite kambario temperatūros sviestą ir abiejų rūšių cukrų. Įmuškite kiaušinį, įpilkite vanilės, išmaišykite. Kitame dubenyje sumaišykite miltus, druską ir kepimo miltelius. Suberkite į sviesto mišinį ir viską išmaišykite. Įmaišykite šokolado gabaliukus ir smulkintus riešutus. Sausainius formuokite vidutiniu ledų šaukštu (dydis 1-2 šaukštai), sudėkite ant skardų, sausainių viršų paploninkite pirštais. Kepkite apie 15-18 minučių arba kol sausainių kraštai paruduos. Iškeptus sausainius palikite 5 minutėms ant kepimo skardų, tuomet perkelkite ant grotelių visiškai atvėsti.