Paskelbta

Sausainiai su šokoladu ir riešutais

Labai skanūs ir lengvai paruošiami sausainiai su šokoladu ir riešutais.

Ingredientai:

  • 110 g minkšto sviesto
  • 75 g balto cukraus
  • 75 g rudo cukraus
  • 1 vidutinis kiaušinis
  • 1/2 šaukštelio vanilės ekstrakto
  • 140 g miltų
  • 1/2 šaukštelio kepimo miltelių
  • žiupsnelis druskos
  • 100 g pieniško šokolado gabaliukų
  • 50 g balto šokolado gabaliukų
  • 50 g smulkintų riešutų

Gaminimas:

Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių. Kepimo popieriumi išklokite dvi skardas. Dubenyje iki purumo išsukite kambario temperatūros sviestą ir abiejų rūšių cukrų. Įmuškite kiaušinį, įpilkite vanilės, išmaišykite. Kitame dubenyje sumaišykite miltus, druską ir kepimo miltelius. Suberkite į sviesto mišinį ir viską išmaišykite. Įmaišykite šokolado gabaliukus ir smulkintus riešutus. Sausainius formuokite vidutiniu ledų šaukštu (dydis 1-2 šaukštai), sudėkite ant skardų, sausainių viršų paploninkite pirštais ar tuo pačiu šaukštu. Kepkite apie 15-18 minučių arba tol, kol sausainių kraštai paruduos. Iškeptus sausainius palikite 5 minutėms kepimo skardoje, tuomet perkelkite ant grotelių ir palikite visiškai atvėsti.
Tokius sausainius galite pagaminti ir sveikesnius, vietoje šokolado skanindami džiovintomis spanguolėmis ar razinomis, pabarstyti sezamo sėklomis.