Paskelbta

Neįtikėtinai purus varškės apkepas su traškiu pagrindu

Reikės:

500 g. varškės (rinkitės tą, kuri skirta kepiniams)
4 kiaušinių
7 šaukštų cukraus
2 šaukštų grietinės
2 šaukštų krakmolo
šiek tiek vanilinio cukraus
džiovintų vaisių ir uogų pagal skonį

Gaminame:

Į indą sudėkite varškę, grietinę, įmuškite kiaušinio trynius ir suberkite paprastą bei vanilinį cukrų. Viską gerai išsukite, kad neliktų jokių gumuliukų. Nuolatos maišydami po truputėlį suberkite krakmolą.

Kitame inde išplakite kiaušinių baltymus, kad gautųsi standžios putos. Kiaušinio baltymus lėtai įmaišykite į paruoštą mišinį. Labai svarbu neskubėti ir maišyti lėtai, kad baltymų putos nesukristų. Suberkite džiovintas uogas bei vaisius (jei turite šviežių – bus tik skaniau) ir keliais šaukšto pasukimais įmaišykite juos į tešlą, kad maždaug tolygiai pasiskirstytų.

Tešlą supilkite į kepimo indą, pateptą plonu sviesto sluoksniu. Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje (be vėjelio) maždaug 35 minutes. Leiskite apkepui šiek tiek atvėsti, pagardinkite trintomis uogomis.