Paskelbta

Sveikuoliški riešutų ir datulių rutuliukai

Smulkintų datulių ir traškių riešutų rutuliukai – gardus ir itin sveikas desertas, kurį paruošite vos per kelias minutes. Sveikuoliški rutuliukai suteikia energijos, tad galite juos valgyti ne tik kaip desertą, bet ir kaip užkandį. Atkreipkite dėmesį, kad riešutai turėtų būti paskrudinti ir traškūs. Nebijokite eksperimentuoti – įmaišykite savo pamėgtų riešutų ar pagardinkite kokokosų drožlėmis ir atraskite naujus skonius.

Reikės:

1 stiklinės datulių
1/3 stiklinės migdolų
1/3 stiklinės anakardžių
1/3 stiklinės pistacijų
2 šaukštų kakavos miltelių
1/2 šaukštelio tirpios kavos
Žiupsenio drukos

Gaminame

Datules 15-20 sekundžių pakaitinkite mikrobangų krosnelėje, kad jos šiek tiek suminkštėtų. Suberkite datules, kakavą, kavą bei druską į elektrinį smulkintuvą ir smulkinkite tol, kol gausis vientisa pastos konsistencijos masė. Į tą patį indą suberkite riešutus ir dar kartą įjunkite smulkintuvą, tačiau nepersistenkite – riešutai turi išlikti pakankamai traškūs ir ne per stipriai susmulkinti. Išimkite paruoštą tešlą ir suformuokite vieno kąsnio dydžio rutuliukus. Kad sveikuoliški gardėsiai būtų skanesni, galite juos laikyti šaldytuve.