Paskelbta

Sveikas desertas – traškių riešutų ir datulių rutuliukai

Smulkintų datulių ir traškių riešutų rutuliukai – gardus ir itin sveikas desertas, kurį paruošite vos per kelias minutes. Šie sveikuoliški rutuliukai suteiks jums daug energijos, tad drąsiai galite juos valgyti ne tik kaip desertą, bet ir kaip užkandį. Atkreipkite dėmesį, kad riešutai turėtų būti paskrudinti ir traškūs. Jei skubate ir žinote, kad skrudinti riešutų laiko nebus, siūlome naudoti Karališkų riešutų skrudintus riešutus. Šie riešutai sausai skrudinti ir lengvai pasūdyti, todėl sveikuoliškiems rutuliukams priduotų šiek tiek pikantiško skonio. Nebijokite eksperimentuoti – įmaišykite savo pamėgtų riešutų ar pagardinkite kokosų arba migdolų drožlėmis ir atraskite naujus skonius.

Reikės:

12-14  Medjoul datulių
1/3 stiklinės migdolų
1/3 stiklinės anakardžių
1/3 stiklinės pistacijų
2 šaukštų kakavos miltelių
1/2 šaukštelio tirpios kavos
Žiupsenio drukos

Gaminame

Medjoul datules 15-20 sekundžių pakaitinkite mikrobangų krosnelėje, kad jos šiek tiek suminkštėtų. Suberkite datules, kakavą, kavą bei druską į elektrinį smulkintuvą ir smulkinkite tol, kol gausis vientisa pastos konsistencijos masė. Į tą patį indą suberkite riešutus ir dar kartą įjunkite smulkintuvą, tačiau nepersistenkite – riešutai turi išlikti pakankamai traškūs ir ne per stipriai susmulkinti. Išimkite paruoštą tešlą ir suformuokite vieno kąsnio dydžio rutuliukus. Kad sveikuoliški gardėsiai būtų dar skanesni, galite juos laikyti šaldytuve. Šis sveikas desertas gali tapti ir puiki rankų darbo dovana Jūsų artimiesiems.

Reikalingus produktus rekomenduojame įsigyti www.karaliskiriesutai.lt

Daugiau įdomių receptų idėjų su įvairiausiais riešutais ir džiovintais vaisiais galite rasti mūsų receptų skyrelyje.

________

Savo klientams siūlome platų išskirtinės kokybės riešutų, džiovintų vaisių ir uogų, sėklų bei kitų produktų asortimentą. Užsukę į „Karališki riešutai“ parduotuvėlę Algirdo g. 2B, Vilniuje visuomet galėsite paragauti mūsų gardumynų ir įsitikinti jų kokybe, o taupantiems laiką siūlome užsisakyti prekes mūsų el. parduotuvėje www.karaliskiriesutai.lt.