Paskelbta

Bananinis pyragas su šokoladu ir riešutais

Šis sluoksniuotas bananinis pyragas su šokolado ir graikinių riešutų plutele tikrai nepaliks abejingų. O smagiausia, kad jis itin greitai ir paprastai paruošiamas. Puikiai tinka tiek įprastai pasmaguriauti, tiek ir papuošti šventiniam stalui.

Ingredientai:

  • 1/4 stiklinės pusiau saldžių šokolado lašelių arba gabalėlių
  • 2/3 stiklinės rudojo cukraus
  • 1/2 stiklinės smulkintų graikiškų riešutų
  • 1 v. š. cinamono
  • 1 1/2 stiklinės miltų
  • 1 v .š. kepimo miltelių
  • 1/4 a.š. druskos
  • 3/4 stiklinės cukraus
  • 70 g sviesto
  • 1 kiaušinio
  • 3 prinokusių bananų
  • 3 v. š. jogurto arba rūgpienio.

Gaminimas:

Įkaitinkite orkaitę iki 175 laispnių. Kepimo formą ištepkite sviestu. Šokolado gabalėlius, rudajį cukrų, smulkintus graikinius riešutus, cinamoną sumaišykite dubenėlyje ir atidėkite. Miltus, kepimo miltelius, druską persijokite. Sviestą ir cukrų sudėkite į smulkintuvą ir suplakite, sudėkite kiaušinį ir vėl paplakite. Tada sudėkite bananus ir plakite kol gausis vientisa masė. Sumaišykite šią masę su miltais. Pusę tešlos supilkite į kepimo formą. Suberkite pusę šokolado/rudojo cukraus/ graikiškų riešutų/cinamono mišinio. Supilkite likusią tešlą ir ant viršaus vėl užpilkite šokolado mišinio. Kepkite 45minutes 175 laipsnių orkaitėje.  Išimkite ir atvėsinkite – jūsų bananinis pyragas paruoštas! Skanaus!

Kūrybiška idėja!

Jei norite dar labiau paskaninti šį pyragą ir suteikti jam dar daugiau bananų skonio, į vidurinį riešutų ir šokolado sluoksnį galite paberti ir „Karališki riešutai” džiovintų bananų gabalėlių. Originalu, bananiška ir labai gardu.