Paskelbta

Chia sėklų pudingas su vaisiais ir uogomis

Chia sėklų pudingas – labai lengvai paruošiamas ir gardus desertas kiekvienam besirūpinančiam savo sveikata. Ispaninio šalavijo (chia) sėklos yra pats tikriausias sveikatai naudingų maistinių medžiagų šaltinis. Jose gausu omega-3 riebalų rūgščių, antioksidantų, taip pat yra daug skaidulų, geležies ir kalcio. Toks desertas su chia sėklomis ne tik bus skanus, bet ir labai naudingas mūsų organizmui. Tai puiki ir sveika alternatyva tortams ir saldiems pudingams.

Reikės:

200 gramų natūralaus jogurto*
2 šaukštų chia sėklų
Džiovintų vaisių bei uogų pagal skonį

Gaminame:

Pasigaminti chia sėklų pudingą itin paprasta. Tai skanus ir sotus pasirinkimas pusryčiams arba sveika alternatyva kaloringiems desertams. Vietoje natūralaus jogurto galite naudoti su pamėgtu skoniu, o jei jogurto šaldytuve neturite, tiks ir paprasčiausias pienas. Sumaišykite chia sėklas su jogurtu ir palikite šaldytuve per naktį – chia sėkloms išbrinkti prireiks kelių valandų, tad siūlome viską pasiruošti iš vakaro.

Prieš valgant pagardinkite paruoštą pudingą pasirinktais džiovintais vaisiais, uogomis ar riešutais. Chia pudingui puikiai tiktų džiovintos spanguolės, razinos, džiovintų mango, bananų arba abrikosų gabalėliai. Šį sveiką užkandį puikiai papuoštų, pasaldintų ir daugiau skonio priduotų ir stambiai smulkinti karamelizuoti migdolai ar lazdyno riešutai.  Dar skaniau, jei juos padengtumėte traškaus riešutų sviesto sluoksniu. Taip gausite ne tik maistingą ir sveiką, bet ir nepaprastai gardų desertą, kuris patiks ir mažiausiems smaližiams.

*Vietoje natūralaus jogurto galite naudoti jogurtą su skoniu, paprastą pieną arba keisti jį kokosų ar kitu augaliniu pienu.

Reikalingus produktus rekomenduojame įsigyti www.karaliskiriesutai.lt