Paskelbta

Kalėdinis tortas su riešutų kremu

Kalėdinis tortas yra neatsiejama tradicija daugelyje šeimų. Pristatome Jums tobulą žiemišką maskarponės ir riešutų kremo tortą Kalėdų ryto stalui! Ypač lengvai paruošiamas ir dangiškai gardus. Jį pagaminti tikrai pavyks ir tiems, kurie retai sukasi virtuvėje.

Ingredientai:

Pagrindas

180 g. šokoladinių sausainių
90 g. ištirpinto sviesto
Saujelės sūdytų žemės riešutų
Vidurinis sluoksnis
200 g. maskarpones
130 g. riebios grietinėlės
200 g. riešutų sviesto
50 g. klevų sirupo
90 g. cukraus pudros
1.5 banano
1.5 valgomojo šauksto rudojo cukraus
2 šaukstų ištirpinto sviesto

Gaminimas:

  • Sumalkite sausainius ir riešutus, sumaišykite juos su tirpintu sviestu. Gauta mase išklokite kepimo indo dugną ir kepkite orkaitėje 10 min.
  • Viduriniam sluoksniui visų pirma karamelizuokite bananus: smulkiai supjaustykite, sudėkite į mažą kepimo indą, apšlakstykite sviestu ir ruduoju cukrumi. Kepkite 180 laipsnių orkaitėje 30 min., vis pamaišant. Baigus kepti, palikite bananus gerai atvėsti.
  • Išplakite šaltą grietinėlę ir dėkite i šaldytuvą.
  • Cukraus pudrą išplakite su maskarpone, dėkite riešutų sviestą, pilkite klevų sirupą. Į gautą masę sudėkite karamelizuotus bananus. Pabaigoje lengvai įmaišykite grietinėlę.
  • Ant atvėsusio sausainių pagrindo supilkite maskarponės, grietinėlės ir bananų masę. Tortą palikite šaldytuve pailsėti 2 val.
  • Galite glaistyti pienišku šokoladu, kaip mėgstame mes, o galite pasitelkti kūrybiškumą ir papuošti pvz., baltuoju šokoladu, cukruotomis spanguolėmis ir šalavijo šakele.
Šis maskarponės ir riešutų kremo kalėdinis tortas nuostabiai papuoš Jūsų šventinį stalą.