Paskelbta

Užgavėnių blynai su riešutų sviestu

blynai su riesutu sviestu
Labai originalūs Užgavėnių blynai su riešutų sviestu tiesiai iš….sumuštinių keptuvės!
Mes labai mėgstame blynus su riešutų kremu! Ir kažkada pagalvojome, negi neįmanoma jų iškepti trikampių sumuštinių keptuvėje? Pasirodo, dar ir kaip įmanoma ir net labai skanius, neriebius ir primenančius purias bandeles.
Tokie blynai labai skanūs ir atvėsę! Puikiai tinka skanauti tiek namuose, tiek žiemos pramogoms lauke! Labai tinka mėgautis mažomis rankutėmis, nes visai nesiriebaluoja ir netrupa. O riešutų sviestas suteikia šiems blynams papildomos energijos ir sotumo.

Blynams reikės:

  • 4 kiaušinių
  • 100 g sviesto
  • 200 g miltų
  • šaukštelio kepimo miltelių
  • 100 g cukraus
  • 2 didesnių arba 3 mažesnių obuolių
  • „Karališki riešutai” žemės arba migdolų riešutų kremo

Gaminimas:

1. Sviestą ištirpinkite ir atvėsinkite.
2. Kiaušinius labai gerai išplakite su cukrumi iki puraus baltumo. Tada lengvai maišydami pamažu supilkite sviestą.
3. Į kiaušinių ir sviesto masę įmaišykite persijotus miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, krakmolu. Suberkite sutarkuotus obuolius.
4. Blynelius kepkite įkaitintoje sumuštinių keptuvėje. Į vieną keptuvės puselę dėkite šaukštą tešlos, tuomet šaukštelį riešutų kremo ir vėl šaukštą tešlos ant viršaus. Tik negailėkite tešlos ir išsklaidykite ją po visą trikampėlį. Uždenkite ir kepkite!
Skaniau nebūna!