Kepintos gliaudytos pistacijos (be priedų)

5.0027.00

Svoris: 100 g, 250 g, 500 g, 1000 g

Sausai kepintos gliaudytos pistacijos (be priedų) – praktiškas pasirinkimas, jei pistacijų riešutus ketinate naudoti maisto gamyboje. Puikiai tinka salotoms, taip pat dera prie mėsos ar žuvies patiekalų, desertų gamyboje. Pistacijos – ne tik skanus, bet ir sveikas užkandis, o jas pakepinus dar labiau atsiskleidžia pistacijos riešuto skonis ir aromatas.

Mūsų riešutai kepinami sausai, nenaudojant aliejaus, taip gaunamas dar sveikesnis produktas. Jei norite natūralių gliaudytų pistacijų, ieškokite čia.

Kilmės šalis: Iranas

Sudėtis: kepinti pistacijų riešutai. Galimi sSEZAMŲ, ŽEMĖS RIEŠUTŲ ir kitų riešutų pėdsakai.

Energinė ir maistinė vertė 100 g: 571 kcal/2389 kJ, riebalų 45.97 g, iš kurių sočiųjų riebalų rūgščių 5.56 g, angliavandenių 28 g, iš kurių cukrų 8 g, baltymų 21.35 g, druskos 0.01 g.

Turite klausimų, norite pasitarti ar užsisakyti? Susisiekite su mumis!

Tel. +370 631 32222
El. paštu: info@karaliskiriesutai.lt

Pistacijos ir jų nauda organizmui

Pistacijų riešutus į savo kasdienį mitybos racioną turėtų įtraukti tie, kurie susidūrė su širdies ir kraujagyslių ligomis. Pistacijos mažina blogojo cholesterolio kiekį ir dėka antioksidantų (tame tarpe vitamino A ir E) kovoja su uždegiminiais procesais, saugo kraujagysles ir padeda sumažinti širdies ir kraujagyslių ligų riziką.

Naudingos pistacijos ir nervų sistemai. Šiuose riešutuose gausu vitamino B6, atliekančio itin svarbų vaidmenį tinkamoje nervų sistemos veikloje. Suvalgius porciją pistacijų organizmas bus aprūpintas net 20% vitamino B6 dienos normos.

Saujelę pistacijų kiekvieną dieną vertėtų suvalgyti ir tiems, kurie rūpinasi savo akių sveikata. Pistacijų riešutuose gausu karoteinodų liuteino ir zeaksantino, atsakingų už gerą regėjimą. Deja, žmogaus organizmas liuteino ir zeaksantino pats negamina, todėl labai svarbu reikalingą jų kiekį gauti su maistu. Kasdien į savo mitybą įtraukdami pistacijų riešutų, užtikrinsite patikimą apsaugą savo akims.

Daugiau naudingųjų pistacijų savybių:

  • Gerina virškinimo sistemos veiklą
  • Stiprina imuninę sistemą
  • Padeda išlaikyti odos ir plaukų sveikatą bei grožį
  • Padeda sustiprinti ir išlaikyti gerą regėjimą
  • Teigiamai veikia nervinę sistemą
  • Saugo nuo širdies ir kraujagyslių ligų

NAUDINGAS PATARIMAS: prieš valgydami riešutus, kelias valandas pamirkykite juos vandenyje. Mirkydami riešutus pažadinate juose gyvybę, tad organizmas lengviau įsisavina naudingąsias jų savybes. Ypatingai atkreipti dėmesį į šį patarimą turėtų tie, kuriems riešutai sutrikdo virškinimą bei sukelia sunkumo jausmą.

Kietesniems riešutams (migdolams, lazdynų riešutams) geriausia leisti pamirkti 8-12 valandų. Minkštesniems riešutams (pistacijoms, anakardžiams) pakaks 2-3 valandų. Pamirkę riešutus juos perplaukite švariu vandeniu ir skanaukite!

Skaityti daugiau
Išvalyti
Produkto kodas: N/A Kategorija: Žymos: , , ,