Mango rutuliukai su pasiflorais

5.0017.00

Svoris: 250 g, 500 g, 1000 g

Mango rutuliukai su pasiflorais – ne tik labai skanus, bet ir gražiai atrodantis užkandis. Natūraliai saldūs ir lengvučiai, jie labai tinka skanauti vienus arba puošti desertams, galima naudoti į košes, sausus pusryčius. Be pridėtinio cukraus.

Kilmės šalis: Gana

Sudėtis: Mango 96%, pasiflorų sultys 4%, konservantas natrio metabisulfitas (E223). Sudėtyje gali būti sezamų, riešutų, kitų vaisių pėdsakų. Produktas gali sukelti alerginę reakciją.

Maistinė ir energetinė vertė: 312 kcal/ 1318 kJ; angliavandeniai 68, 7 g, iš kurių cukrų 61,7 g, baltymai 2.2 g, riebalai 1 g, iš kurių sočiųjų riebalų rūgščių 0.4 g, maistinės skaidulos 9.5 g, druskos 0,66 g.

Laikyti sausoje, vėsioje vietoje.

Turite klausimų, norite pasitarti ar užsisakyti? Susisiekite su mumis!

Tel. +370 631 32222
El. paštu: info@karaliskiriesutai.lt

Apie džiovintus mangus

Džiovinti vaisiai – labai naudingas maistinių medžiagų ir mikroelementų šaltinis visus metus. Lietuvoje dėl sezonų kaitos ir geografinės platumos ne visada yra progų valgyti šviežius vaisius ir uogas, taip pat dėl saulės stokos neturime galimybių čia užsiauginti daugelio dėl savo savybių ir maistinės sudėties itin vertinamų egzotinių vaisių ir uogų.

Egzotinėse šalyse auginami mangų vaisiai turi 11–20 % angliavandenių, šiek tiek baltymų, 0,2–0,5 % organinių rūgščių ir net 80 % vandens. Tai puikus vitamino C, A, E ir B grupės vitaminų (B6, B3 – niacino, B5 – pantoteno rūgšties ir kitų, teigiamai veikiančių nervų sistemą, ypač patyrus stresą) šaltinis. Manguose itin daug naudingų mineralinių medžiagų: vario, magnio, mangano, kalio, cinko ir kt.

Daugiau apie mangų naudą ir poveikį: https://sveikata.tv3.lt/straipsnis/mangai-ko-apie-juos-nezinome-1115?utm_source=copy&utm_medium=txt&utm_campaign=copy-txt

Tenka pripažinti, kad dėl džiovinimo proceso neišvengiamai prarandama dalis šviežiuose maguose randamų vitaminų, tačiau daugelio vertingų mikrolelementų (vario, magnio, mangano ir kt.) bei ląstelienos kiekis lieka nepakitęs. Be to, net 65 procentus džiovintų vaisių kalorijų sudaro lengvai pasisavinami angliavandeniai. Todėl džiovinti vaisiai – tikra naudingųjų medžiagų sankaupa ir šaltuoju sezonu ar tuomet, kai šviežių vaisių valgyti neturime galimybės.

Ar žinojote, kad džiovinti vaisiai yra ne kas kita, kaip tie patys 80 procentų vandens atsikratę švieži vaisiai? Būtent dėl šios priežasties jie yra tokie koloringi (3-5 kartus daugiau kalorijų nei švieži vaisiai), todėl juos patariame ragauti mažesniais kiekiais.

Skaityti daugiau
Išvalyti