Medus su sezamais ir dumplainiais

6.00

Svoris: 300 g

Medus yra puikus ir sveikas cukraus pakaitalas ir skanus gardėsis kiekvienam smaližiui. Ar žinojote, kad medų organizmas geriausiai įsisavina kartu su kitu maistu, pvz vaisiais, riešutais. Todėl „Karališki riešutai“ medus yra parduodamas su sveikatai naudingais riešutais, sėklomis ir džiovintais vaisiais. Toks medus puikiai tinka ne tik skanauti vieną, bet ir gardinti košes, granolą, jogurtą, blynus ir kitus patiekalus.

Kilmės šalis: Lietuva
Sudėtis: medus, sezamai, džiovinti dumplainiai. Galimi sezamų, žemės riešutų ir kitų riešutų pėdsakai. 

Energinė ir maistinė vertė 100 g: 334.14 kcal, riebalų 20.01 g, angliavandenių 53.14 g, iš kurių cukrų 41.95 g, baltymų 10.80 g, druskos 0.04 g.

Turite klausimų, norite pasitarti ar užsisakyti? Susisiekite su mumis!

Tel. +370 631 32222
El. paštu: info@karaliskiriesutai.lt

Medaus naudojimas

Medus greitai tamsėja ir paruduoja kaitinamas, todėl kai juo tepami kepiniai, ugnį rekomenduojama sumažinti. Medus padeda ilgiau išlaikyti kepinių šviežumą, nes palaiko jų drėgmę. Medus taip pat padeda išlaikyti padažų tąsumą ir patvarumą.

Medus yra pats geriausias sveikas cukraus pakaitalas, be to medaugs skonis yra turtingesni nei cukraus, todėl patiekalams suteikia ypatingų poskonių. Šias ypatybes jam suteikia bičių suneštas skirtingas nektaras. Medaus saldumas yra švelnesnis negu cukraus ir ne toks ryškus. Dar daugiau, medus patiekalui suteikia išskirtinį aromatą.

Medus ne tik pats yra skanus gardėsis, bet juo netgi galima pagardinti sriubas, mėsos patiekalus, ypač puikiai medus dera su vištiena ir kiauliena. Gali būti dedamas į troškinius.

Atkreipiame dėmesį, kad medus yra daug saldesnis už cukrų, todėl jei gamindami cukrų keičiate medumi, jo reikės mažesnio kiekio. Taip patiekalas bus ir sveikesnis bei turės mažiau kalorijų.

Taip pat svarbu paminėti, kad medų organizmas geriausiai įsisavina su kitu maistu, košėmis, vaisiais, todėl Karališki riešutai medus su džiovintais vaisiais ar riešutais labiausiai tinkamas ne tik skanauti vieną, bet ir paskaninti košes, granolą, blynus, jogurtą ir ar papuošti kitus patiekalus.

Saldinant medumi arbatą, reikėtų dėti medų į jau kiek pravėsusią arbatą, mat karštoje arbatoje medus pavirs į cukrų ir praras daug savo vertingųjų maistinių savybių.

Skaityti daugiau