Paskelbta

Vegetariškas pyragas su žalumynais ir rikotos sūriu

Velykinis pyragas

Greitai ir paprastai paruošiamas nesaldus vegetariškas pyragas, kurio gamybai galite naudoti tiesiog namuose turimus žalumynus ir pavasarines daržoves. Puikiai tinka špinatai, Kale ar kitos stambios tamsaiai žalios spalvos salotos, kininiai kopūstai ir pan. Gaivus, kvapnus ir pavasariškas. Pagardui puikiai tiks graikiniai riešutai, taip pat galima naudoti ir gliaudytas pistacijas. Mes labai mėgstame improvizacijas, todėl tokį pyragą galite gardinti ne tik recepte nurodytais ingredientais, bet ir džiovintais pomidorais, ar mažais slyviniais pomidoriukais, praturtinti kitomis daržovėmis, priklausomai nuo sezono. Puikiai tinka vegetarams ir ne tik.

Pyragui reikės:

  • 500 g. šaldytos bemielės tešlos
  • 1 kiaušinis
  • 400 g rikotos
  • Smulkiai nutarkuota 1 citrinos žievelė ir sultys
  • 100 g tarkuoto parmezano arba „Džiugo” sūrio
  • 100 g pavasarinių žalumynų, smulkiai susmulkintų (špinatai, Kale salotos ir pan.)
  • 2 valg. alyvuogių aliejus
  • 75 g ridikėlių, pjaustytų
  • 50 g graikinių riešutų
  • druskos, pipirų, česnako – pagal skonį

Gaminame

Tešlą prieš kepimą atšildykite. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi. Išvyniokite tešlą ant kepimo skardos. Užlenkite tešlos kraštus, suformuodami aukštesnį pyrago kraštą. Tešlos pagrindą subadykite šakute, viską aptepkite plaktu kiaušiniu. Kepkite 15 min. 200°C įkaitintoje orkaitėje, kol tešla taps auksinė ir smėlinga liesti.

Dubenyje sumaišykite rikotą, citrinos žievelę ir sultis, čederį ir prieskonius. Atskirame dubenyje suberkite špinatus, Kininius kopūstus (galima naudoti Kale salotas ar kitus žalumynus), su 1 šaukštu alyvuogių aliejaus. Rikotos mišinį paskleiskite ant pyrago pagrindo, ant viršaus pabarstykite špinatus ir kitus žalumynus. Tuščiame dubenyje suberkite svogūnų laiškus, griežinėliais pjaustytus ridikėlius ir likusį aliejų. Išdėliokite ant žalumynų.

Grąžinkite pyragą į orkaitę 15-18 minučių, kol daržovės suminkštės. Leiskite pyragui šiek tiek atvėsti. Papuošimui pabarstykite graikinius riešutus ir mėtų lapelius. Patiekite šiltą arba kambario temperatūros.

Reikalingus pagardus rekomenduojame įsigyti www.karaliskiriesutai.lt. Daugiau įdomių receptų idėjų su įvairiausiais riešutais ir džiovintais vaisiais galite rasti mūsų receptų skyrelyje.

________

Savo klientams siūlome platų išskirtinės kokybės riešutų, džiovintų vaisių ir uogų, sėklų bei kitų produktų asortimentą. Užsukę į „Karališki riešutai“ parduotuvėlę Algirdo g. 2B, Vilniuje visuomet galėsite paragauti mūsų gardumynų ir įsitikinti jų kokybe, o taupantiems laiką siūlome užsisakyti prekes mūsų el. parduotuvėje www.karaliskiriesutai.lt.