Paskelbta

Bananinis pyragas su šokolado gabaliukų ir riešutų plutele

Šis sluoksniuotas bananinis pyragas su šokolado ir graikinių riešutų plutele tikrai nepaliks abejingų. O smagiausia, kad jis itin greitai ir paprastai paruošiamas. Puikiai tinka tiek įprastai pasmaguriauti, tiek ir papuošti šventiniam stalui.

Ingredientai:

  • 1/4 stiklinės pusiau saldžių šokolado lašelių arba gabalėlių
  • 2/3 stiklinės rudojo cukraus
  • 1/2 stiklinės smulkintų graikiškų riešutų
  • 1 v. š. cinamono
  • 1 1/2 stiklinės miltų
  • 1 v .š. kepimo miltelių
  • 1/4 a.š. druskos
  • 3/4 stiklinės cukraus
  • 70 g sviesto
  • 1 kiaušinio
  • 3 prinokusių bananų
  • 3 v. š. jogurto arba rūgpienio.

Gaminimas:

Įkaitinkite orkaitę iki 175 laispnių. Kepimo formą ištepkite sviestu. Šokolado gabalėlius, rudajį cukrų, smulkintus graikinius riešutus, cinamoną sumaišykite dubenėlyje ir atidėkite. Miltus, kepimo miltelius, druską persijokite. Sviestą ir cukrų sudėkite į smulkintuvą ir suplakite, sudėkite kiaušinį ir vėl paplakite. Tada sudėkite bananus ir plakite kol gausis vientisa masė. Sumaišykite šią masę su miltais. Pusę tešlos supilkite į kepimo formą. Suberkite pusę šokolado/rudojo cukraus/ graikiškų riešutų/cinamono mišinio. Supilkite likusią tešlą ir ant viršaus vėl užpilkite šokolado mišinio. Kepkite 45minutes 175 laipsnių orkaitėje. Skanaus!

Kūrybiška idėja!

Jei norite dar labiau paskaninti šį pyragą ir suteikti jam dar daugiau bananų skonio, į vidurinį riešutų ir šokolado sluoksnį galite paberti ir „Karališki riešutai“ džiovintų bananų gabalėlių. Originalu, bananiška ir labai gardu.