
Karštas šokoladas yra nepamainomas desertas šaltuoju sezonu. Šokoladas sušildo, suteikia taip reikalingos energijos ir tiesiog nuostabiai praskaidrina nuotaiką. Su karštu šokoladu puikiai dera graikiniai, makadamijos riešutai arba klasikiniai šokolado draugai – lazdyno riešutai.
Reikės
1 plytelės pieniško šokolado
1 plytelės juodojo šokolado
150 ml pieno
2 šaukštelių cukraus
Riešutų pagal skonį
Gaminame:
Šokoladą susmulkinkite gabaliukais ir sudėkite į kaitinimui skirtą indą. Tirpinkite šokoladą ant nedidelės ugnies. Kuomet šokolado masė bus vientisa, iš lėto ir nuolatos maišydami supilkite pieną bei suberkite cukrų. Pakaitinkite, kol karštas šokoladas sutirštės. Į desertinius indelius įberkite pasirinktų riešutų ir užpilkite juos karštu šokoladu.
„Karališki riešutai“ patarimas:
Galite dalį riešutų stambiai susmulkinti ir pabarstyti ant viršaus. Karštą šokoladą taip pat puikiai papuoštų balti ir labai išvaizdūs kokoso kubeliai.