Paskelbta

Neįtikėtinai purus varškės apkepas su traškiu pagrindu

Varškės apkepas yra tradicinis patiekalas beveik kiekvienuose namuose. Ir tikriausiai daugelis turi vis kitokį šio gardaus patiekalo receptą. Mes, savo ruožtu, kviečiame išbandyti labai skanų ir ypatingai purų varškės apkepą su „Karališki riešutai” džiovintais vaisiais ir uogomis. Čia labiausiai tiktų džiovintos spanguolės, razinos, smulkinti džiovinti abrikosai ar slyvos. Galima net eksperimentuoti ir įdėti šiek tiek gražuolių goji uogų.

Reikės:

500 g. varškės (rinkitės tą, kuri skirta kepiniams)
4 kiaušinių
7 šaukštų cukraus
2 šaukštų grietinės
2 šaukštų krakmolo
šiek tiek vanilinio cukraus
džiovintų vaisių ir uogų pagal skonį

Gaminame:

Į indą sudėkite varškę, grietinę, įmuškite kiaušinio trynius ir suberkite paprastą bei vanilinį cukrų. Viską gerai išsukite, kad neliktų jokių gumuliukų. Nuolatos maišydami po truputėlį suberkite krakmolą.

Kitame inde išplakite kiaušinių baltymus, kad gautųsi standžios putos. Kiaušinio baltymus lėtai įmaišykite į paruoštą mišinį. Labai svarbu neskubėti ir maišyti lėtai, kad baltymų putos nesukristų. Suberkite džiovintas uogas bei vaisius (galite įmaišyti ir žalius vaisius, jei sezonas leidžia) ir keliais šaukšto pasukimais įmaišykite juos į tešlą, kad maždaug tolygiai pasiskirstytų.

Tešlą supilkite į kepimo indą, pateptą plonu sviesto sluoksniu. Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje (be vėjelio) maždaug 35 minutes. Leiskite apkepui šiek tiek atvėsti, pagardinkite trintomis uogomis.

Reikalingus produktus rekomenduojame įsigyti www.karaliskiriesutai.lt