Paskelbta

Saldžiosios migdolų ir medaus juostelės

Šios saldžios migdolų ir medaus juostelės yra itin lengvai paruošiamas saldus desertas, kurio skonis patiks kiekvienam smaguriui. Iš prigimties saldžių migdolų ir medaus gardėsis tikrai nepaliks abejingų.  Ne gana to, medaus ir riešutų derinys yra ne tik skanus, bet ir labai sveikas ir mūsų organizmui naudingas desertas. Skanaukite patys arba dailiai supakuokite – šios juostelės gali tapti puikiausia valgoma dovana Jūsų artimiesiems bet kokia proga.

Reikės:

1/3 stiklinės sūdyto sviesto
1/4 stiklinės medaus
1 stiklinės „Karališki riešutai” migdolų

Gaminimo eiga:

Didesnę lėkštę išklokite kepimo popieriumi. Gilioje keptuvėje arba puode ant nedidelės ugnies ištirpinkite sviestą, supilkite medų ir nuolat maišykite maždaug tris minutes. Suberkite migdolus ir gautą masę vėl nuolat maišykite, kol ji palengva pradės ruduoti ir tirštėti. Paskleiskite paruoštą masę ant kepimo popieriaus ir kelioms minutėms įdėkite į šaldiklį. Tuomet aštriu sviestuotu peiliu padarykite joje įrėžas. Dėkite atgal į šaldymo kamerą ir palaukite, kol saldainių masė visiškai sustings. Laužykite arba pjaustykite dailiais gabalėliais ir mėgaukitės! Laikykite šaldytuve arba šaldiklyje. Iš anksto prisiruošę tokių skanėstų, visuomet būsite pasiruošę netikėtiems svečiams ir progoms.

„Karališki riešutai” kulinarinė idėja:

Pasitelkite visą savo kūrybiškumą ir įmaišykite į šiuos gardėsius kitokių riešutų, džiovintų vaisių arba sėklų. Galite įprastą medų pakeisti kuriuo nors Karališki riešutai medumi su uogomis ir riešutais. Drąsiai eksperimentuokite ir atraskite naujus šio gardaus deserto variantus ir skonius!

Skanaus!