Migdolai (neskrudinti)

4.0012.00

Svoris: 250 g, 500 g, 1000 g

Migdolai – tikras sveikatos šaltinis. Tiek vaikams, tiek vyresnio amžiaus žmonėms kiekvieną dieną rekomenduojama suvalgyti saujelę migdolų.

Kilmės šalis: JAV
Sudėtis: migdolų riešutai. Galimi sezamų, žemės riešutų ir kitų riešutų pėdsakai. 

Energinė ir maistinė vertė 100 g: 619 kcal/2558 kJ, riebalų 53 g, iš kurių sočiųjų riebalų rūgščių 4.5 g, angliavandenių 5.7 g, iš kurių cukrų 5.7 g, baltymų 24 g, druskos 0 g.

Turite klausimų, norite pasitarti ar užsisakyti? Susisiekite su mumis!
Tel. +370 631 32222
El. paštu: info@karaliskiriesutai.lt

MIGDOLŲ NAUDA

Migdolų riešutuose gausu kalcio – vieno svarbiausių mineralų žmogaus organizme, būtino visoms gyvybinėms funkcijoms palaikyti. Kalcio trūkumas turi didelę įtaką įvairių lėtinių ligų vystymuisi, tad rūpindamiesi savo sveikata, į kasdienės mitybos racioną būtinai įtraukite ir migdolo riešutus. Taip pat migdoluose gausu širdžiai ir kraujotakos sistemai itin svarbaus magnio bei kalio. Magnis padeda palengvinti kraujo pratekėjimą, o kalis teigiamai veikia širdies raumenis ir palaiko normalų kraujo spaudimą.

Kelios priežastys, kodėl neskrudinti migdolai tokie svarbūs mūsų organizmui:

  • Sumažina širdies ligų riziką
  • Kovoja su bloguoju cholesteroliu
  • Gerina kraujotaką bei saugo arterijų sieneles
  • Svarbūs sveikai dantų ir kaulų būklei
  • Padeda sureguliuoti cukraus kiekį kraujyje
  • Svarbūs nervų sistemai bei smegenų funkcijoms
  • Reguliuoja virškinimą bei padeda esant vidurių užkietėjimui
  • Padeda palaikyti sveiką odos bei plaukų būklę

Migdolai – ne tik sveikas užkandis, bet ir puikus pagardas įvairiems patiekalams. Šie riešutai tinka salotoms, taip pat prie įvairių mėsos, paukštienos ir žuvies patiekalų. Tai ne tik skanus, bet ir jūsų organizmui labai naudingas maistas!

NAUDINGAS PATARIMAS: prieš valgydami migdolus, kelias valandas pamirkykite juos vandenyje. Mirkydami riešutus pažadinate juose gyvybę, tad organizmas lengviau įsisavina naudingąsias migdolų savybes. Ypatingai atkreipti dėmesį į šį patarimą turėtų tie, kuriems riešutai sutrikdo virškinimą bei sukelia sunkumo jausmą.

Geriausia leisti migdolams pamirkti per naktį – 8-12 valandų, tačiau jeigu skubate, užteks pamerkti riešutus bent kelioms valandoms. Pamirkę riešutus juos perplaukite švariu vandeniu ir skanaukite!

Skaityti daugiau
Išvalyti
Produkto kodas: 000129 Kategorija: Žymos: ,