Džiovintos figos

6.00

Svoris: 250 g

Džiovintos figos – nepaprastai skanūs, maloniai saldūs vaisiai, kurie papirks ir didžiausius smaližius. Figos puikiai malšina alkį ir yra tikras naudingų medžiagų ir vitaminų šaltinis.

Kilmės šalis: Ispanija

Sudedamosios dalys:

Džiovintos figos 100%

Galimi žemės riešutų, kitų riešutų, sezamo pėdsakai.

Maistinė ir energinė vertė 100 g: 657 kJ/ 157 kcal

Riebalai 0.1 g, iš kurių sočiųjų riebalų rūgščių 0 g;

Angliavandeniai 37.95 g, iš kurių cukrų 16.8 g;

Baltymai 1.2 g;

Skaidulos 5.25;

Druska 0 g.

Laikyti sausoje ir vėsioje vietoje.

Turite klausimų, norite pasitarti ar užsisakyti? Susisiekite su mumis!

Tel. +370 631 32222
El. paštu: info@karaliskiriesutai.lt

Džiovintos figos: nauda ir vartojimas

Figos – nuo seniausių laikų žinomas vaisius, turintis simbolišką reikšmę ir minimas net Biblijoje.

Figose yra daug beta karotino ir daugelio B grupės vitaminų. Be to, šiuose vaisiuose, net ir juos išdžiovinus yra daug baltymų, kalio, magnio ir geležies bei mineralinių druskų. Džiovintas figas rekomenduojama vartoti dirbant protinį darbą, nes jose esantys mikroelementai gerina smegenų veiklą. Dėl jose esančio kalio reguliariai vartojamos džiovintos figos teigiamai veikia širdies darbą. Šis vaisius, dėl jame esančios ląstelienos taip pat gerina virškinimą ir padeda esant vidurių užkietėjimui. Figos taip pat padeda užtikrinti tinkamą kepenų bei inkstų veiklą bei greičiau pašalinti toksines medžiagas iš organizmo.

Figose taip pat gausu serotonino, kuris puikiai veikia emocinę būklę ir gerina nuotaiką. Vis gi, tokiu atveju, rekomenduojame ne tik valgyti figas, bet ir reguliariai vaikščioti bei sportuoti lauke, mat serotoninui įsisavinti ir išskirti reikalinga saulės šviesa.

Džiovinti vaisiai – labai naudingas maistinių medžiagų ir mikroelementų šaltinis visus metus. Lietuvoje dėl sezonų kaitos ir geografinės platumos ne visada yra progų valgyti šviežius vaisius ir uogas, taip pat dėl saulės stokos neturime galimybių čia užsiauginti daugelio dėl savo savybių ir maistinės sudėties itin vertinamų egzotinių vaisių ir uogų.

Tenka pripažinti, kad dėl džiovinimo proceso neišvengiamai prarandama dalis šviežiose figose randamų vitaminų, tačiau daugelio vertingų mikrolelementų (kalio, magnio, geležies ir kt.) bei ląstelienos kiekis lieka nepakitęs. Be to, net 65 procentus džiovintų vaisių kalorijų sudaro lengvai pasisavinami angliavandeniai. Todėl džiovinti vaisiai – tikra naudingųjų medžiagų sankaupa ir šaltuoju sezonu ar tuomet, kai šviežių vaisių valgyti neturime galimybės.

Ar žinojote, kad džiovinti vaisiai yra ne kas kita, kaip tie patys 80 procentų vandens atsikratę švieži vaisiai? Būtent dėl šios priežasties jie yra tokie koloringi (3-5 kartus daugiau kalorijų nei švieži vaisiai), todėl juos patariame ragauti mažesniais kiekiais.

Skaityti daugiau
Išvalyti