Džiovintos spanguolės

2.998.00

Svoris: 250 g, 500 g, 1000 g

Džiovintos spanguolės – sveikatai labai vertingos uogos, turinčios nepaprastai daug vitaminų ir naudingųjų maistinių medžiagų. Spanguolės yra nepamainomas gardėsis, tinkantis gardinti daugeliui patiekalų. Šias uogas galite dėti į košes, sausus pusryčius, įvairius desertus ir kepinius.

Kilmės šalis: Čilė

Sudedamosios dalys: Spanguolės, cukrus (iki 1 %), saulėgrąžų aliejus. Galimi sezamų, žemės riešutų ir kitų riešutų pėdsakai.

Maistinė ir energetinė vertė 100 g, 329 kcal/1377 kJ, riebalų 1 g, baltymų 1 g, angliavandenių 82 g.

Laikyti sausoje, vėsioje vietoje.

Turite klausimų, norite pasitarti ar užsisakyti? Susisiekite su mumis!

Tel. +370 631 32222
El. paštu: info@karaliskiriesutai.lt

Kuo naudingos spanguolės?

  • Daug mūsų organizmui reikalingų vitaminų turinčios spanguolės padeda nuo avitaminozės, o jose esantys naudingi mikroelementai stiprina kraują. Taip pat šios uogos žinomos dėl savo savybės slopinti uždegimus.
  • Šiandien jau žinoma, kad unikali spanguolėse esanti medžiaga gali pagelbėti sergant dantenų ligomis, o moksliniai tyrimai taip pat nustatė, kad šios mažos uogos turi ir priešvėžinių savybių.
  • Spanguolėse nėra riebalų, todėl jos tinka vengiantiems kaloringų maisto produktų.
  • Džiovintose spanguolėse yra daug gliukozės ir fruktozės, todėl jos gerai malšina alkį. Spanguolės taip pat sėkmingai gali padidinti fizinį ir protinį darbingumą.
Vis gi, šias uogas reikėtų vartoti atsargiai turint padidėjusį skrandžio rūgštingumą ar sergant skrandžio ir dvylikapirštės žarnos opalige.

Apie džiovintus vaisius ir uogas

Džiovinti vaisiai ir uogos – labai naudingas maistinių medžiagų ir mikroelementų šaltinis visus metus. Lietuvoje dėl sezonų kaitos ir geografinės platumos ne visada yra progų valgyti šviežius vaisius ir uogas. Dėl saulės stokos neturime galimybių čia užsiauginti daugelio dėl savo savybių ir maistinės sudėties itin vertinamų egzotinių vaisių ir uogų.

Nors dėl džiovinimo proceso neišvengiamai prarandama dalis šviežiuose vaisiuose ir uogose randamų vitaminų, tačiau daugelio vertingų mikrolelementų (kalcio, magnio, geležies ir kt.) bei ląstelienos kiekis nemažėja, o dažnu atveju mokroelementų koncentracija džiovintuose vaisiuose, yra net keliskart didesnė. Kad įsisavintume tiek pat naudingųjų medžiagų, šviežių vaisių reikėtų suvalgyti net kelis kilogramus, todėl džiovintos uogos – geras pasirinkimas norint praturtinti mitybą naudingomis sveikatai medžiagomis ir vitaminais.

Todėl džiovintos spanguolės – tikra naudingųjų medžiagų sankaupa ir šaltuoju sezonu ar tuomet, kai šviežių vaisių valgyti neturime galimybės ir mums trūksta įvairių mikroelementų ir vitaminų.

Skaityti daugiau
Išvalyti