Malta Kolumbijos kava „Colombia Medellin“

5.50

Išskirtinės kokybės malta Kolumbijos kava. Šio ypatingo kavos mišinio pupelės atrinktos iš skirtingų Kolumbijos regionų, tobulai paskrudintos bei sumaltos plikymui puodelyje. Kolumbijoje augančios Arabica kavos pupelės plačiai žinomos dėl aukštos kokybės ir unikalaus skonio, kurį nulemia aukštikalnių klimatas ir dirva.

Sudėtis: 100 % Arabica kavos pupelių.

Vidutinio skrudinimo kavos pupelės.

Svoris: 500 g, 250 g.

Laikyti vėsioje ir sausoje vietoje.

Turite klausimų, norite pasitarti ar užsisakyti? Susisiekite su mumis!

Tel. +370 631 32222
El. paštu: info@karaliskiriesutai.lt


Apie kavą

Kava – vienas populiariausių gėrimų pasaulyje. Ji gaminama iš kavamedžio pupelių. Kalbant apie kavos pupeles, vertėtų žinoti, kad yra skiriamos dviejų pagrindinių rūšių komercinės svarbos kavos pupelės – Coffea Arabica ir Coffea Canephora (dar vadinama Robusta).

Arabikos kavos pupelėse yra daugiau riebalų (kavos aliejaus ir diterpenų), o Robusta pasižymi didesniu kofeino ir polifenolių kiekiu. Arabikos kilmės pupelės vertinamos dėl malonesnio ir švelnesnio skonio, tai viena iš priežasčių, kodėl ši kava pirmauja pasaulyje. Reikėtų pažymėti, kad Arabica kavos pupelės yra ir didesnio rūgštingumo.
Arabika kavos pupelės paprastai auginamos aukščiau nei Robusta. Kolumbijos kava tokia ypatinga todėl, kad Arabica kavamedžių plantacijų derliui aukštis turi lemiamą reikšmę, kadangi didesniame aukštyje subręsta išskirtinai kietos pupelės, jos yra daug geresnės kokybės nei minkštos. Ekstremalios oro sąlygos, būdingos Kolumbijos viršukalnėms, lėtina pupelių brendimo greitį, o tai leidžia susidaryti sudėtingesniems cukrams – polisacharidams (skaiduloms), todėl pupelės būna daug saldesnės ir skanesnės.

Kolumbijoje auginama arabika, pasižymi turtingu ir sodriu skoniu, iš šios rūšies pupelių paruošta kava dažniausiai bus gana stipresnė, tačiau išlaikiusi savyje vaisių, karamelės, vanilės arba šokolado poskonį.

Skaityti daugiau