Skrudintos pistacijos su saldžia rūkyta paprika ir česnaku

4.5016.00

Svoris: 200 g, 500 g, 1000 g

Skrudintos pistacijos su saldžia rūkyta paprika ir česnaku – pikantiško skonio skrudinti pistacijų riešutai, mėgstantiems subtilius, išskirtinius skonius. Silpnai sūdyti. Skrudinti Lietuvoje. Šios skrudintos pistacijos – tai pakepintas pistacijos riešutas išsimaudęs rūkytos paprikos ir česnako prieskoniuose.

Kilmės šalis: Iranas, Lietuva

Sudedamosios dalys: pistacijų riešutai – 95%, prieskonių mišinys – 3% (saldi rūkyta paprika 1,5%, česnako granulės – 1,5%), jūros druska – 1,5%, maltodekstrinas – 0,5%. Galimi SEZAMŲ, ŽEMĖS RIEŠUTŲ ir kitų riešutų pėdsakai.

Energetinė ir maistinė vertė: 100 g: 2324 kJ/555 kcal; riebalų – 44 g, iš kurių sočiųjų riebalų rūgščių – 5 g; angliavandenių – 29 g, iš kurių cukrų – 8 g; baltymų – 21 g; skaidulinių medžiagų – 10 g, druskos –1.5 g.

Skrudintos pistacijos su saldžia rūkyta paprika ir česnaku puikiai tinka kaip užkandis kino vakarui ar į iškylas, o taip pat gali tapti ir puikia dovana pikantiškų skonių mėgėjams.

Turite klausimų, norite pasitarti ar užsisakyti? Susisiekite su mumis!
Tel. +370 631 32222
El. paštu: info@karaliskiriesutai.lt

 

Pistacijų nauda

Pistacijos – vieni seniausių žmonių valgomų ir mėgstamų riešutų. Tai – ne tik skanus, bet ir labai sveikas užkandis. Palyginus su kitais riešutais, skrudintose pistacijose randamas mažesnis riebalų kiekis – 43,4 g / 100 g. Didžiąją dalį riebalų sudaro nesotieji, t. y. „gerieji“ riebalai: mononesočiosios riebalų rūgštys – 24,5 g, polinesočiosios – 13,3 g, o sočiosios – tik 5,6 g. Mononesotieji bei polinesotieji riebalai padeda mažinti cholesterolio kiekį organizme, taip saugodami nuo širdies ir kraujagyslių ligų. Pistacijos yra natūraliai cholesterolio neturintis užkandis, kuriame daug skaidulinių medžiagų ir baltymų. 100 g pistacijų yra net 20 g baltymų.

Pistacijose esantis vitaminas B1 gali padėti palaikyti ir gerinti nervų sistemos veiklą. Folio rūgštis labai svarbi planuojančioms nėštumą bei besilaukiančioms moterims. Pistacijose esantis fosforas svarbus kaulų ir dantų stiprumui. Pistacijos turingos ir kalio, kuris padeda palaikyti normalų kraujospūdį, o jose esantis vitaminas E saugo ląsteles nuo antioksidantų, spartina ląstelių atsinaujinimo procesus. Medikai auja pistacijų per dieną gali apsaugoti širdį.

Ar žinojote, kad Irane pistacijos vadinamos „besišypsančiais“ , Kinijoje – „laimingais riešutais“. Šioje šalyje pistacijos dažnai dovanojamos Naujųjų metų proga, tikint, kad tai yra sveikatos, laimės ir sėkmės simbolis.

Daugiau apie pistacijas kviečiame skaityti:

https://www.manonamai.lt/lt/maistas/g-3602-ne-tik-uzkandis-5-faktai-apie-pistacijas

Išvalyti
Produkto kodas: N/A Kategorija: Žymos: , , ,